34.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Μάθε να φεύγεις όταν βλέπεις ότι δε χωράς

Μάθε να φεύγεις όταν νιώθεις ότι δε χωράς πια στη ζωή κάποιου είτε αυτός ο κάποιος είναι φίλος, συγγενής ή ο σύντροφός σου. Πολλές φορές στη ζωή αισθανόμαστε λιγότερο σημαντικοί για κάποιους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή εμείς οι ίδιοι αισθανόμαστε λίγο άσχημα από διάφορα γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή μας. Είτε επειδή οι άνθρωποι που αγαπάμε δε μας δίνουν πια τη σημασία που μας δίνανε παλιότερα. Φυσικά, είμαστε όλοι άνθρωποι και μπορεί ο άνθρωπός μας απλά να είναι σε κάποια περίεργη φάση της ζωής του και να συμπεριφέρεται έτσι. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε μας αγαπάει πια.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το να πούμε τι ακριβώς νιώθουμε. Οι άνθρωποι γύρω μας δεν έχουν μαντικές ικανότητες όσο κι αν εμείς θα θέλαμε να διαβάσουν το μυαλό μας και να καταλάβουν τι αισθανόμαστε και τι έχουμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή. Από το να αρχίσουμε να κάνουμε πενήντα πιθανά σενάρια στο μυαλό μας, το καλύτερο θα ήταν να εκφράσουμε με λέξεις αυτό που νιώθουμε. Για να γίνει όμως σωστά αυτό και να μπορούμε να λάβουμε από τον άλλον μια ειλικρινή απάντηση, θα πρέπει να πούμε αυτά που αισθανόμαστε με τρόπο ευγενικό και ήρεμο.

Συζήτα αυτά που σε προβληματίζουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι περιττός σε μια σχέση

Βάλε το μυαλό σου σε μια τάξη για αρχή. Στη συνέχεια αφού θα έχεις βγάλει τα συμπεράσματά σου για το πως νιώθεις και τι σε κάνει να νιώθεις με αυτό το τρόπο, πες τα στο άτομο που σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι. Δώσε παραδείγματα για το τι συγκεκριμένα σε κάνει στη καθημερινότητά σας να αισθάνεσαι έτσι. Σε καμία περίπτωση όμως μη το κάνεις με θυμό. Ακόμα κι αν αυτός που βρίσκεται απέναντί σου και σε ακούει φταίει, εάν εσύ μιλήσεις επιθετικά και με θυμό θα λάβει κι αυτός μια αμυντική στάση. Επομένως, θα καταλήξετε απλά να τσακωθείτε και να πληγώσετε ο ένας τον άλλον ενώ ο στόχος είναι να λύσετε το πρόβλημα.

Το σημαντικότερο σε τέτοιες καταστάσεις είναι να καταλαβαίνουν και οι δύο πλευρές ότι δεν είναι αντίπαλοι σε όλο αυτό αλλά σύμμαχοι ενάντια στο πρόβλημα. Είναι πολύ εύκολο προσπαθώντας να λύσεις ένα πρόβλημα να καταλήξουν και οι δυο πλευρές να αισθάνονται ότι απλά επιτίθενται ο ένας στον άλλον. Εάν βλέπεις ότι νευριάζεις πολύ, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου αλλά σε καμία περίπτωση μη πεις πράγματα που θα μετανιώσεις γιατί μπορεί ο άλλος να πληγωθεί ανεπανόρθωτα. Μπορεί δηλαδή να φτάσεις να απολογείσαι για κάτι άλλο εκτός από εκείνο που ήδη υπήρχε και για το οποίο ξεκίνησε ο καβγάς.

Εάν βλέπεις ότι δεν υπάρχει διάθεση για συζήτηση, δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνεις την ενέργειά σου σε μια συζήτηση που θα καταλήξει να σε πληγώσει

Όταν υπάρχει μια κακή ατμόσφαιρα ανάμεσα σε δύο άτομα το σημαντικό είναι να θέλουν και οι δύο να βρεθεί μια λύση. Να επιθυμούν και οι δύο διακαώς να φύγει αυτό το μαύρο σύννεφο πάνω από τη σχέση τους. Εάν κάνει προσπάθειες μόνο ο ένας από τους δύο, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο. Θα πρέπει να υπάρχει ισότιμη προσπάθεια κι από τις δύο πλευρές. Εκτός κι αν ο ένας από τους δύο έχει κάνει κάτι το οποίο έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα το ταίρι ή το φίλο του. Τότε μάλλον η προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει ίσως θα ήταν καλό να ήταν 70-30 εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι.

Διαβάστε επίσης: Μη τη θεωρείς δεδομένη γιατί μπορεί να τη χάσεις

Εκείνος που δημιούργησε αυτή την απόσταση θα πρέπει να διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ώστε να φτάσουν ξανά να συναντηθούν και να μη χαθεί ό,τι είχε χτιστεί με κόπο. Εάν ο ένας από τους δύο φταίει και είναι ο ίδιος που δε κάνει και προσπάθεια για να φτιάξουν τα πράγματα, τότε δεν έχει νόημα καμία συζήτηση. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη αρκεί όμως να μετανιώνουμε για αυτά και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για να μη χάσουμε κάποιον λόγω της επιπολαιότητάς μας. Δε μπορείς να είσαι εκείνος που κάνει το λάθος και παράλληλα εκείνος που δε κάνει προσπάθεια εκτός κι αν έχεις αποφασίσει να βγάλεις το συγκεκριμένο άτομο από τη ζωή σου.

Εάν εκφράζεις με όμορφο τρόπο αυτά που νιώθεις και το γυρνάει σε τσακωμό, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανά σκεφτείς εάν θα πρέπει να μείνεις ή να φύγεις

Εάν αισθάνεσαι άσχημα για πράγματα που έχουν συμβεί μεταξύ σας και κάθε φορά που πας να αναφέρεις κάτι το γυρνάει σε τσακωμό και τελικά δε γίνεται και ποτέ η συζήτηση, τότε κάτι δε πάει καλά. Ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου θα πρέπει να δίνει σημασία στα συναισθήματά σου και να σου δίνει την ευκαιρία να τα εκφράσεις ώστε να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι από τη μεταξύ σας σχέση.

Αισθάνεσαι άσχημα μέσα σου κι έχεις απορίες όσον αφορά γεγονότα που έχουν συμβεί μεταξύ σας και τα μαζεύεις επειδή ξέρεις ότι κατά κάποιο τρόπο θα βρεθείς να φταις επειδή υποτίθεται ότι άρχισες έναν καβγά. Όσο εσύ τα κρατάς μέσα σου και δεν εκφράζεις αυτά που θες, τόσο εκείνα μεγαλώνουν μέσα σου και σε δηλητηριάζουν με τον καιρό. Εάν, λοιπόν, εσύ με ωραίο τρόπο λες αυτά που σε έχουν στεναχωρήσει και δεν έχεις κανέναν σκοπό να τσακωθείς παρά μόνο να πεις αυτά που αισθάνεσαι και κάθε φορά βρίσκεσαι να κατηγορείσαι για τον τσακωμό, τότε ίσως θα πρέπει να ξανά σκεφτείς εάν θες να συνεχίσεις να υπομένεις μια τέτοια συμπεριφορά.

Μάθε να φεύγεις όταν βλέπεις ότι δε χωράς
Εάν το άτομο που σε πλήγωσε δε μπορεί να βάλει τον εγωισμό του στην άκρη, άσε τον να μείνει μόνος με τον εγωισμό του

Καλός ο εγωισμός σε περιπτώσεις που χρειάζεται διότι μας κρατά από το να μας πατήσει ίσως κάποιος όμως θα πρέπει να υπάρχει με μέτρο. Ο εγωισμός από μόνος του και σε μεγάλο βαθμό δε νομίζω να βοήθησε ποτέ κανέναν. Το μόνο που θα πετύχουμε με το να έχουμε υπέρμετρο εγωισμό ειδικά στη περίπτωση που πάμε να χάσουμε κάποιον, είναι το να τον χάσουμε ακόμα νωρίτερα. Επομένως, εάν κάποιος σε πλήγωσε και παρόλα αυτά βάζει τον εγωισμό του ανάμεσά σας αντί να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να λύσει το πρόβλημα στο οποίο ο ίδιος σας έβαλε, τότε βρες το κουράγιο και φύγε.

Δώσε την ευκαιρία να σου δείξει τι θέλει κι αν προσπαθεί για αυτό που έχετε αλλά εάν δε βλέπεις σημάδια στον ορίζοντα, τότε φύγε διότι σου αξίζει κάτι καλύτερο. Σου αξίζουν άνθρωποι που ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των λαθών τους. Άνθρωποι που ξέρουν να ζητούν συγνώμη, άνθρωποι που σε αγαπάνε πιο πολύ από τον εγωισμό τους. Άνθρωποι που θα κάνουν για σένα ό,τι θα έκανες κι εσύ για εκείνους σε ανάλογη περίπτωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

7,831ΥποστηρικτέςΚάντε Like
30,816ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,048ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ