32.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Μη τη θεωρείς δεδομένη γιατί μπορεί να τη χάσεις

Μη τη θεωρείς δεδομένη

Πολλοί άνθρωποι όταν είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις κάποια στιγμή αρχίζουν να επαναπαύονται. Αρχίζουν να θεωρούν τη σχέση τους δεδομένη και σταματούν να παλεύουν για εκείνη. Έχουν μια υγιή σχέση, αγαπούν το/τη σύντροφό τους κι εκείνος αισθάνεται το ίδιο. Άλλωστε όλοι αναζητούμε την ηρεμία κι επομένως το να χαλαρώσουμε είναι ανθρώπινο. Δε σου λέω ότι χρειάζεται να είσαι μόνιμα alert ότι κάτι κακό θα συμβεί στη σχέση σου. Σου λέω, όμως, να τη προσέχεις τη σχέση σου και να μη τη θεωρείς καθόλου δεδομένη.

Τα χρόνια περνούν και το ζευγάρι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη οικειότητα και φτάνει κάποια στιγμή στη συμβίωση. Μπορεί, φυσικά, να μη φτάσει και πότε διότι μπορεί κάπου η συνεννόηση να χάθηκε στο δρόμο. Μπορεί ακόμη και να προέκυψαν ένα σωρό άλλα προβλήματα ανάμεσά τους. Ένας, όμως, πολύ συνηθισμένος λόγος που τα ζευγάρια (και ιδίως εκείνα που συζούν) αρχίζουν να τσακώνονται είναι το πόσο δεδομένο αρχίζεις να θεωρείς τον άλλον.

Οι άντρες τις περισσότερες φορές χαλαρώνουν λίγο παραπάνω από τις γυναίκες και τότε είναι που ξεχνούν να πουν μια γλυκιά κουβέντα στον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους. Επίσης, εμείς οι γυναίκες, κακά τα ψέματα, έχουμε μια παραπάνω ανάγκη να υπάρχει ένας κάποιος ρομαντισμός βρε παιδί μου. Τα αναλύουμε λίγο παραπάνω τα πράγματα κι έτσι στεναχωριόμαστε λίγο παραπάνω εάν νιώσουμε παραμελημένες.

Μη τη θεωρείς δεδομένη

Ξέρεις πόσες σχέσεις έχουν τελειώσει επειδή ο ένας από τους δύο συντρόφους (ή και οι δύο) σταμάτησε να ασχολείται με τον άνθρωπό του; Δεν εννοώ το να γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά και να φάτε μαζί ή το να πάτε μια απλή βόλτα μαζί. Φυσικά και αυτά είναι πολύ όμορφα πράγματα και εννοείται πως μετράνε. Με τα χρόνια όμως αυτά δεν είναι αρκετά.

Κάτσε λίγο να σκεφτείς πότε ήταν η τελευταία φορά που της είπες μια καλή κουβέντα. Η καλή κουβέντα δεν είναι μόνο το να της πεις ότι έφτιαξε ένα νόστιμο φαγητό. Πότε της είπες τελευταία φορά πόσο όμορφη τη θεωρείς; Πόσο της πάει κάποιο συγκεκριμένο ρούχο; Πόσο τυχερός νιώθεις που σε επέλεξε. Κάτι όμορφο το οποίο θα έχει να κάνει με εσένα κι αυτή και το οποίο δε θα έχει να κάνει με μαγειρέματα, δουλειές του σπιτιού και προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν εκείνο το διάστημα.

Εάν βλέπεις τον εαυτό σου σε κάποιο από τα παραπάνω και την αγαπάς όσο της λες, άρχισε να κάνεις πράγματα. Υπάρχουν τόσα πολλά και απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τη κάνεις να χαμογελάσει. Να τη κάνεις να θυμηθεί γιατί σε ερωτεύτηκε και γιατί συνεχίζει μέχρι και σήμερα να το κάνει. Δείξε ενδιαφέρον κι αγάπη και θα δεις ότι θα λάβεις τα ίδια πίσω. Θα σου δώσω κάποιες ιδέες για μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να κάνεις τα μάτια της να λάμπουν περισσότερο όταν σε κοιτάει.

Πήγαινε της λουλούδια εκεί που δε το περιμένει

Οι άντρες σε αυτό το ζήτημα είναι τρομερά προβλέψιμοι. Νομίζω το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών έχουμε βαρεθεί να λαμβάνουμε λουλούδια όταν το περιμένουμε. Σε γενέθλια, γιορτή, επέτειο ή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι τα συνηθισμένα πια. Πήγαινε της λουλούδια μια μέρα που δε το περιμένει. Επέλεξε να το κάνεις μια τελείως απλή μέρα χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για εορτασμούς ή για να της φέρεις λουλούδια. Πίστεψέ με θα το εκτιμήσει πολύ περισσότερο από τα λουλούδια που ούτως ή άλλως περίμενε να δεχτεί σε κάποια επέτειο.

Διαβάστε επίσης: Δώσε δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον αλλά όχι τρίτη

Πρότεινε της να βγείτε ένα ραντεβού

Μπορεί να σου ακούγεται χαζό όταν ζεις μαζί με τον άλλον, μα δεν είναι καθόλου. Δεν είναι το ίδιο να βγαίνετε έναν καφέ με φίλους και καθόλου ίδιο το να της πεις ότι θέλω απόψε να φτιαχτείς, να βάλεις κάτι που σου αρέσει πολύ και να βγούμε κάπου ρομαντικά να φάμε ή να πιούμε έναν καφέ οι δυο μας. Μη σκέφτεσαι πάντα την εύκολη λύση. Ας μαγειρέψουμε κάτι κι ας κάτσουμε χαλαρά με τις πιτζάμες να δούμε καμιά ταινία. Αυτό είναι εξίσου ωραίο.. όταν όμως υπάρχουν κι ευχάριστα διαλείμματα ενδιάμεσα. Το να υπάρχει δηλαδή μια στο τόσο μια ρομαντική έξοδος.

Πάρε ένα μικρό δώρο χωρίς να υπάρχει λόγος να το κάνεις

Δε μιλάω για ακριβά πράγματα. Όταν λέω μικρό δώρο το εννοώ. Είμαι άνθρωπος που δε μου αρέσουν τα περιττά και άσκοπα έξοδα αλλά απολαμβάνω τη σκέψη κάποιου για κάτι όμορφο. Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι το να της πάρεις ένα μικρό κόσμημα, κάποιο βιβλίο, μια κρέμα ή κάτι άλλο που ξέρεις ότι θα χαρεί. Μπορείς ακόμα να της πάρεις κάτι που το χρειάζεται αλλά δίσταζε να το πάρει ή θα το έπαιρνε κάποια στιγμή αργότερα. Μονάχα η σκέψη και η μικρή αυτή πράξη από μέρους σου θα την κάνει να σε σκέφτεται και να χαμογελάει. Θα αισθανθεί ότι είναι πολύ σημαντική για σένα κι ότι συνεχίζεις να τη σκέφτεσαι το ίδιο ρομαντικά με την αρχή της γνωριμίας σας.

Μη τη θεωρείς δεδομένη γιατί μπορεί να τη χάσεις

Γράψε της ένα γλυκό σημείωμα και άφησε το κάπου που ξέρεις ότι θα το βρει

Μια καλή κουβέντα, ένα γλυκό σχόλιο.. υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να γράψεις στον άνθρωπο που αγαπάς. Κόλλησε το στο ψυγείο ή σε κάποιον καθρέφτη που ξέρεις ότι θα πάει. Ετοίμασε της κάτι για να φάει στη δουλειά και άφησε κάπου ένα μικρό σημείωμα για να το βρει στη δουλειά ή την ώρα που θα φεύγει για τη δουλειά ή κάπου μέσα στο σπίτι εάν δε δουλεύει. Μπορείς, επιπλέον να βάλεις την αγαπημένη σοκολάτα της στη τσάντα της ή στη τσέπη του μπουφάν της. Κάνε κάτι μικρό αλλά μη την αφήνεις να νιώθει ότι τη θεωρείς δεδομένη.

Όλα αυτά είναι πράγματα τόσο μικρά, τόσο απλά κι εύκολα στο να τα κάνουμε αλλά παράλληλα είναι τόσο μεγάλα για εκείνον που αγαπάμε. Κάνεις τον άνθρωπο σου να χαμογελάσει χωρίς να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια. Σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σήμερα μπορεί να έχουμε κάτι και αύριο να ξημερώσει και να μη το έχουμε. Μη θεωρείς τη σχέση σου δεδομένη. Κάνε πράγματα για εκείνη και θύμισε της τους λόγους που άξιζε να σε ερωτευτεί. Μη πέσεις στη παγίδα που πέφτουν πολλοί άνθρωποι στις μακροχρόνιες σχέσεις. Πάντα υπάρχουν όμορφοι τρόποι να δείχνεις την αγάπη σου… όταν αυτή είναι πραγματική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

7,831ΥποστηρικτέςΚάντε Like
30,822ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,051ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ