23.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μη προσπαθείς να εκδικηθείς αυτόν που σε πόνεσε

Μη προσπαθείς να πονέσεις αυτόν που σε πόνεσε

Δυστυχώς, από τη ζωή μας θα περάσουν πολλοί άνθρωποι που θα μας πληγώσουν και θα μας πονέσουν πολύ. Κάποιοι από αυτούς θα είναι συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι ή η ίδια μας η οικογένεια. Το πρώτο πράγμα που βιώνουμε όταν αντιλαμβανόμαστε μια προδοσία από τόσο κοντινά μας άτομα, είναι να νιώσουμε αρχικά σοκαρισμένοι και στη συνέχεια μια έντονη οργή η οποία στη συνέχεια θα μετατραπεί σε απογοήτευση. Μη προσπαθείς να εκδικηθείς αυτόν που σε πόνεσε όταν θα βρίσκεσαι στο στάδιο της οργής.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να σε πνίγουν όσα αισθάνεσαι απέναντι στο άτομο που σε πλήγωσε. Σε αυτό δε σε παρεξηγεί κανείς διότι έχεις όλα τα δίκια του κόσμου. Αισθάνεσαι ότι αδικήθηκες κι ότι είχες κάνει πολλά καλά στο συγκεκριμένο άτομο για να στο ξεπληρώσει με τέτοιο τρόπο. Έχεις νεύρα και είσαι πολύ θυμωμένος. Αρχικά, προσπάθησε να ηρεμήσεις διότι θα κάνεις κακό μόνο στον εαυτό σου με όλη αυτή τη κατάσταση. Αφού ηρεμήσεις θα σου εξηγήσω γιατί να μην προσπαθήσεις να εκδικηθείς το άτομο που σου προκάλεσε τόσο πόνο.

Μη προσπαθείς να εκδικηθείς αυτόν που σε πλήγωσε διότι καταναλώνεις από τη δική σου ενέργεια

Όσο πνίγεσαι μέσα στα δυσάρεστα συναισθήματα τόσο αυτά σε τραβούν προς τα κάτω. Μη το κάνεις. Το ξέρω είναι δύσκολο να μη το σκέφτεσαι διότι είναι κάτι που σε στεναχωρεί και σε επηρεάζει. Προσπάθησε όμως να το αφήσεις στην άκρη. Όσο περισσότερο το σκέφτεσαι και έρχονται στο μυαλό σου τρόποι για να τους πληγώσεις κι εσύ, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεις. Χαλάς τον εαυτό σου για έναν άνθρωπο που ίσως να μην άξιζε καν να περάσει από τη ζωή σου. Πόσο μάλλον να ήταν ακόμη και τώρα σε αυτήν. Μη χαλάς τον εαυτό σου και τις μέρες σου με δυσάρεστα συναισθήματα. Άφησέ τα όλα πίσω σου. Αρχικά, ξεκαθάρισε μέσα σου πως νιώθεις για αυτό που συνέβη, στη συνέχεια αποδέξου το και προχώρα.

Ο καλύτερος τρόπος να εκδικηθείς κάποιον, είναι το να μη τον εκδικηθείς

Ίσως σου ακούγεται χαζός ο τίτλος αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Το να απαντήσεις με αδιαφορία σε αυτόν που σε πλήγωσε είναι η καλύτερη εκδίκηση. Εκεί είναι που θα πονέσει περισσότερο. Διότι πολλές φορές θεωρούμαι κάποιον δεδομένο στη ζωή μας και τον προδίδουμε με μεγάλη ευκολία. Όταν όμως αντιληφθούμε το λάθος μας κι ότι χάσαμε από τη ζωή μας κάποιον πολύ σημαντικό άνθρωπο, τότε είναι που αρχίζει ο πραγματικός πόνος.

Όσο μεγαλώνεις θα χάνεις πολύ κόσμο από τη ζωή σου κι αυτό είναι δεδομένο. Με ορισμένους θα χαθείς διότι άλλαξαν πόλη, χώρα, ενδιαφέροντα, εργασία και πολλά άλλα. Αυτά είναι τα απλά, τα κλασσικά. Σε στεναχωρούν αλλά λες εντάξει τι να γίνει έτσι τα έφερε η ζωή. Όταν όμως χάνεις ανθρώπους επειδή σε πρόδωσαν αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν στην ίδια πόλη, να βγαίνουν στα ίδια μέρη ή να είναι στην ίδια εργασία με εσένα, εκεί είναι που πονάς πολύ. Διότι δε τα έφερε η ζωή αλλά τα δικά τους λάθη και οι κακές συμπεριφορές. Τα τελευταία χρόνια έχω μάθει στη ζωή μου να προσπαθώ να απομακρύνω τους τοξικούς ανθρώπους. Δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθείς να τους συνετίσεις. Αν δε χαίρονται με τη χαρά σου και δε λυπούνται με τη λύπη σου οι άνθρωποι που θεωρείς ότι είναι οι πιο κοντινοί σου, δε βρίσκω το λόγο να υπάρχουν στη ζωή σου.

Μην προσπαθείς να πονέσεις αυτός που σε πόνεσε

Δώσε ευκαιρίες στους ανθρώπους αλλά μη τους αφήσεις να σε εκμεταλλεύονται

Σε γενικές γραμμές σαν άνθρωπος θα δώσω πάρα πολλές ευκαιρίες. Θα κάνω πάρα πολύ μεγάλη υπομονή παρά το γεγονός ότι είμαι ανυπόμονος άνθρωπος. Θα πω 2-3 φορές αυτά που με πειράζουν, θα τα τονίσω κι αν χρειαστεί θα τα ξαναπώ. Αν όμως δεν αλλάξει κάτι ή αν καταλάβω ότι λες πράγματα πίσω από τη πλάτη μου κι ότι δε χαίρεσαι με τη χαρά μου, εκεί θα σε διαγράψω. Όταν όμως σε διαγράψω δε θα κοιτάξω ξανά πίσω. Θα σημαίνει ότι τα ανέλυσα πολλές φορές μέσα μου, ότι έλυσα οποιαδήποτε ενοχική σκέψη κι ότι εμένα μου τελείωσες. Σε αυτό το σημείο καλύτερα να μη προσπαθείς να με κάνεις να αλλάξω γνώμη, διότι είχες την ευκαιρία σου αλλά δεν είχες την όρεξη να το κάνεις. Δε μπορώ να κάνω πισωγυρίσματα διότι αυτό θα με πληγώσει περισσότερο. Επιπλέον, όταν χάνεις την εμπιστοσύνη σου σε κάποιον, δε ξέρω αν μπορείς να τη ξαναχτίσεις. Ή τουλάχιστον θέλει πάρα πολύ κόπο και χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Αδικία: Είναι εύκολο να την καταπιείς;

Μη προσπαθείς να τους επιστρέψεις τις κακές τους πράξεις, άσε τη ζωή να το κάνει

Θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι νεύρα, απογοήτευση, πόνο ψυχικό, αγανάκτηση και κάποιες φορές ακόμη και μίσος απέναντι σε κάποιον πολύ κοντινό σου που σε πρόδωσε και σε πόνεσε πολύ. Πιστεύω όμως ότι το να κάνεις κακές σκέψεις όσον αφορά την ευτυχία του ή την υγεία του είναι άσχημο. Είχα φίλες που όταν τσακώνονταν με κάποιον ή χώριζαν π.χ. με το αγόρι τους, καταριόντουσαν με μανία. Να πάθει αυτό, να πάθει το άλλο, να χτυπήσει άσχημα. Όσο κι αν με έχει πληγώσει κάποιος δεν έχω νιώσει ποτέ την ανάγκη να ευχηθώ να πάθει κάτι κακό. Δεν είμαι ούτε ο απόλυτα ρομαντικός άνθρωπος που θα πει θέλω με κάθε τρόπο να βρει αυτός ο άνθρωπος την ευτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής του ενώ εγώ πονάω τόσο από αυτό που μου έκανε. Αυτό θα ήταν ψέμα, ίσως κάποιοι το αισθάνονται, εγώ όχι.

Το υγιές, κατά τη δική μου άποψη, είναι η αδιαφορία. Να μη σε νοιάζει καν τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος στη ζωή του. Είναι πολύ μεγαλύτερη η γαλήνη της αδιαφορίας από ότι το να πνίγεσαι από θυμό και ανάγκη για εκδίκηση. Προχώρα και η ζωή θα επιστρέψει στο άτομο αυτό, με τον ίδιο τρόπο, την προδοσία που σου σέρβιρε. Εγώ πιστεύω στο 100% τη φράση “Karma is a bi*ch”. Μην αγχώνεσαι και τον πόνο που σου προξένησαν θα τους τον επιστρέψει η ζωή. Κανένας λογαριασμός δε μένει απλήρωτος από το σύμπαν. Είναι σαν να πηγαίνεις κάπου να φας, να πιεις και τελικά να ζητάς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις το λογαριασμό τόσο για αυτά που γεύτηκες όσο και για την εξυπηρέτηση που δέχτηκες.

Προχώρα μπροστά και μη κοιτάς πίσω

Πήγαινε τη ζωή σου ένα βήμα παραπέρα. Άφησε πίσω σου ότι σε τρόμαξε, σε πρόσβαλε, σε πλήγωσε, σε πόνεσε, σε διέλυσε. Μη προσπαθείς να βρεις την αιτία για ότι συνέβη γιατί είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει. Η αρχή είναι η πιο δύσκολη αλλά αν έχεις πάρει την απόφαση σου, προχώρα και μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω σου. Είσαι ένας άνθρωπος που αξίζει τον σεβασμό κι όταν αυτό δεν είναι εφικτό αποχωρείς. Και αξίζεις τον σεβασμό διότι το ίδιο έκανες κι εσύ για αυτούς. Τους σεβάστηκες, τους αγάπησες, τους εμπιστεύτηκες. Το αποτέλεσμα δε σε δικαίωσε αλλά δυστυχώς έτσι είναι η ζωή, δεν είναι πάντα δίκαιη και δεν είναι πάντα εύκολη. Τα όσα συνέβησαν δες τα σαν ένα μεγάλο μάθημα. Έβγαλες από τη ζωή σου ανθρώπους που αργά ή γρήγορα θα διέλυαν τη ψυχολογία σου κι από δω και πέρα θα είσαι πολύ καλύτερα. Θα είσαι ένας πιο ήρεμος άνθρωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

7,716ΥποστηρικτέςΚάντε Like
30,812ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,071ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ