30.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Ποτέ μη το βάζεις κάτω διότι ίσως η επιτυχία είναι πολύ κοντά σου

Επιτυχία
Επιτυχία: Πήγαινε και κατέκτησε την

Κάθε φορά που ξεκινάμε κάτι θέλουμε ένα κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε. Ένα σημάδι ότι κάτι κάνουμε καλά βρε παιδί μου. Μια χαραμάδα από την οποία να αντλούμε ελάχιστο φως στο δρόμο μας προς την επιτυχία. Θέλουμε να ξέρουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο έστω κι αν δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις. Ως ανυπόμονος άνθρωπος κυνηγάω αυτά τα σημάδια με μανία. Προσπαθώ να πιαστώ από κάπου ώστε να βρίσκω μια μικρή πηγή χαράς και δύναμης στο να συνεχίσω αυτό που κάνω. Πολλές φορές όμως η αλήθεια είναι πως αυτά τα σημάδια δε βρίσκονται στο δρόμο σου. Παρόλα αυτά, εσύ μη τα παρατάς διότι ίσως η επιτυχία είναι δίπλα σου και απλά δεν έχει κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία της.

Είμαι πολύ λογικός σαν άνθρωπος και πολύ λιγότερο ονειροπόλος. Ίσως αυτά τα δύο δε μπορούν κι από μόνα τους να ταιριάξουν. Δεν είμαι, επομένως, ο άνθρωπος που θα σου πει προσπάθησε για χρόνια για κάτι χωρίς να βλέπεις φως από πουθενά. Καμιά φορά ίσως απλά να μη σου βγαίνει αυτή τη στιγμή αυτό που προσπαθείς. Το πιο πιθανό είναι ότι μπορείς να τα καταφέρεις κι ότι απλά θα πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή. Η κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία δε χτίζεται στις σκέψεις που κάναμε ένα βράδυ. Όλα χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, αγάπη και χρόνο για να τα καταφέρεις. Αλλά να σου πω κάτι; Όταν τελικά τα καταφέρεις η νίκη θα είναι όλη δική σου και θα ξέρεις πόσο πάλεψες για αυτήν.

Ο ρόλος της τύχης στον δρόμο προς την επιτυχία

Μπορεί να μη θυμάσαι τις στιγμές νεύρων ή κλαμάτων και να γελάς όταν τελικά τα καταφέρεις αλλά σίγουρα δε θα σε επηρεάζουν άλλο. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι πέρασαν πολύ δύσκολα πριν φτάσουν στην επιτυχία; Πόσοι ήταν στην άκρη του γκρεμού και τελικά έβαλαν τα δυνατά τους και έδωσαν μια σφαλιάρα στη κακοτυχία που είχαν μια ζωή; Ξέρω σκέφτεσαι ότι έχεις κάνει τεράστια προσπάθεια και υπάρχουν άλλοι που χάρη στη τύχη τους δούλεψαν λίγο και κατάφεραν πολλά. Προσωπικά, πίστεψε με η τύχη δε με ήθελε ποτέ. Δε ξέρω βρε παιδί μου για αυτήν από πάντα ήταν σαν να μην υπήρχα. Δεν έχω κερδίσει ποτέ τίποτα από τη τύχη μου. Όλα τα κατάφερνα με υπερβολικό κόπο. Τώρα αν κάποια στιγμή με θυμηθεί δε θα της κρατήσω μούτρα. Ας έρθει τέλος πάντων γιατί μου χρωστάει πολλά τόσα χρόνια.

Επομένως, εάν θεωρείς ότι έχεις μαλώσει με τη τύχη και πρέπει να δουλέψεις ακόμη πιο σκληρά, ακόμη και τότε μη τα παρατάς. Κάποια στιγμή εκείνη θα σου τα δώσει απλόχερα. Ε δε μπορεί, θα μας τα δώσει σου λέω. Φυσικά δε περιμένω απλά να έρθει η τύχη κι εγώ να κάτσω άπραγη. Δε σκοπεύω να χάσω την εργατικότητά μου. Απλά τη προσδοκώ μόνο για να μου δώσει ένα push. Νομίζω πως αυτός είναι και ο ρόλος της. Να σου βάλει ένα χεράκι αλλά όλο το βάρος θα το σηκώσεις και πάλι εσύ. Επομένως, μάλλον εσύ καθορίζεις τη τύχη σου.

Η ζωή της J.K. Rowling πριν από την επιτυχία

Η ιστορία αυτής της γυναίκας από τη στιγμή που την άκουσα, με εμπνέει και νομίζω θα με εμπνέει για πάντα. Η J.K. Rowling, εάν δε τη γνωρίζεις, είναι η συγγραφέας του Harry Potter. Προσωπικά δεν αγάπησα το Harry Potter κι αυτό το λέω προσπαθώντας να εξηγήσω ότι είμαι αντικειμενική παρουσιάζοντας την ιστορία της. Η J.K. Rowling ήταν μια άνεργη μητέρα, διαζευγμένη και η οποία προσπαθούσε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της. Ζούσε στη Μ. Βρετανία σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα το οποίο έσταζε και είχε ποντίκια. Το μόνο της εισόδημα ήταν για δύο χρόνια το ταμείο ανεργίας κι αυτό που πίστευε για τον εαυτό της, όπως δηλώνει η ίδια, είναι ότι ήταν η απόλυτη αποτυχία.

Με όλα αυτά τα προβλήματα στη ζωή της, χωρίς σταθερό εισόδημα και με ένα μικρό παιδί περιγράφει πως βίωνε διαγνωσμένη κατάθλιψη βαριάς μορφής. Παρόλα αυτά μέσα στη τόση θλίψη στη ζωή της ένα μεσημέρι σε ένα τρένο της ήρθε η ιδέα του Harry Potter. Άρχισε να γράφει και να κάνει σκέψεις για την εξέλιξη της ιστορίας. Πέντε χρόνια αργότερα ολοκληρώνει τη συγγραφή του βιβλίου της και αποφασίζει να το εκδώσει. Ούτε στο σημείο αυτό όμως της ήρθαν εύκολα τα πράγματα. Κι αυτό διότι οι εκδοτικοί οίκοι την απέρριπταν ο ένας μετά τον άλλον. Ένας μικρός εκδοτικός οίκος αποφασίζει τελικά να εκδώσει το βιβλίο της. Έτσι, ο Harry Potter γίνεται το βιβλίο που αποτέλεσε ένα φαινόμενο όσον αφορά στις πωλήσεις του. Η J.K. Rowling από μια άνεργη μητέρα που δεν έβλεπε φως από πουθενά έγινε από τις πιο διάσημες συγγραφείς και εκατομμυριούχος.

Ποτέ μη το βάζεις κάτω διότι ίσως η επιτυχία είναι πολύ κοντά σου

Η επιτυχία μπορεί να μην κάνει αισθητή τη παρουσία της αλλά μπορεί να είναι δίπλα σου

Όπως είδες στη περίπτωση της J.K. Rowling η επιτυχία ήταν στα χέρια της. Χρειαζόταν απλά κάποιος να αναγνωρίσει την αξία της. Ήθελε χρόνο, πολύ υπομονή αλλά και πολύ επιμονή από την ίδια. Την απέρριψαν στο σύνολο δώδεκα εκδοτικοί οίκοι. Θα μπορούσε να αμφιβάλει για τον εαυτό της και να σταματήσει να προσπαθεί. Δε το έκανε όμως και για αυτό πήρε την ανταμοιβή που άξιζε αλλά και πολύ περισσότερα. Η ζωή της ήταν πολύ δύσκολη και ήθελε μεγάλη δύναμη να βγει από όλες αυτές τις δυσκολίες και κυρίως από την κατάθλιψη. Όσοι από μας έχουν περάσει από αυτό το μονοπάτι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι και πόσο πόνο βιώνεις σε μια τέτοια κατάσταση.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα απογοητευτείς ή τις φορές που θα απελπιστείς ξανά σκέψου το. Όταν θελήσεις να τα παρατήσεις από κάτι που προσπαθείς να πετύχεις και αγαπάς φέρε στο μυαλό σου αυτή τη γυναίκα. Η επιτυχία μπορεί να είναι αυτό το τελευταίο βήμα που κάνεις σήμερα προς εκείνη. Για αυτό μη τα παρατάς και μάθε να είσαι πιο υπομονετικός. Έχε βαθιά πίστη στον εαυτό σου και στο τι μπορείς να καταφέρεις. Αν δουλεύεις σκληρά για αυτό που επιδιώκεις να πετύχεις τίποτα δε μπορεί να πηγαίνει στραβά για πάντα. Απλά κάνε υπομονή για να είσαι εκεί να λάβεις την ανταμοιβή σου.

Πολλές φορές είναι πολύ καλό το να μας εμπνέει η ιστορία κάποιου που τελικά τα κατάφερε. Εσένα ποιανού η ιστορία σε εμπνέει;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Stay Connected

7,831ΥποστηρικτέςΚάντε Like
30,821ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4,048ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ